Sähäkkä työssäopppimiskohteena
MIXED STUDIES 2014 –hankkeessa

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän (JEDU) Mixed studies 2014 -hanke tutkii, millaisilla työnkuvilla kulttuurialan koulutuksen saaneet voisivat toimia sote-alalla.

5 ov:n mittaiseen kurssiin kuuluu molempien alojen opintoja (kulttuuri- ja sote-alat) sekä kahden viikon mittainen työssäoppimisjakso sote-alan toimipisteissä. Työjaksolle suunnitellaan opiskelijan suorittama toiminta yhdessä toimipisteen kanssa, tarpeiden ja ideoiden pohjalta.

Sähäkkään kahden viikon työssäoppimista tuli tekemään sisustusrakennusalan opiskelija Pirjo.

 

mixed

Sähäkässä kahden viikon TOP-jakso on jaettu siten, että ensimmäisellä viikolla suunnitellaan teemaviikon ohjelma ja tehdään materiaalihankinnat, samalla työympäristöön tutustuen. Teemaviikko perustuu ’unelmakämppä’ -teeman ympärille. Kaikki pääsevät suunnittelemaan, millaisen kodin itselleen haluaisivat; millaisia toimintoja sinne haluaisivat, miten koti parhaiten toimisi arkipäivissä ja vapaa-ajalla.

Nuoret saavat myös suunnitella, miltä haluaisivat kodin näyttävän; mitä värejä ja materiaaleja kotiinsa haluaisivat ja miten ideoita voisi toteuttaa. Haaveista, ideoista ja ajatuksista kukin kokoaa itselleen ’unelmakollaasin’ ja mikäli haluaa, omat haaveet voi esitellä muille ja/tai laittaa nähtäville koottavaan näyttelyyn.
 
Lue Pirjo TOP-blogia tästä!
 
 

logot2

Pin It on Pinterest

Share This