Tervehdys Sähäkästä!

 

Sähäkässä kulku kohti syksyä on jo kovassa vauhdissa – voimavarana takataskussa kuumat kesäpäivät ja monenlaiset retkikokemukset. Norjan matka suuntautui tänä vuonna Keski-Norjaan Napapiirin tuntumaan ja aika kului kaloja ”juksaten” ja mökkielämästä vuonomaisemissa nauttien. Varsinaisen elämyksen nuorille tarjosi myös eräretki Kuusamoon, jossa moni arjen mukavuus jätettiin taakse. Kuusamon retken ohjaajina toimivat Sähäkän yötyöntekijät ja näin tarjoutui myös heille tilaisuus viettää nuorten kanssa aktiiviaikaa. Lyhyemmät päiväretket lähialueiden eri tapahtumiin auttoivat osaltaan lomatunnelman luomisessa.

Elo- Syyskuu on virittäydytty taas hyvää työvireeseen ja arki on säännöllistynyt tuttujen toimintojen ääreen. Työtoiminta, talon yhteiset työtehtävät ja vapaa-ajan toiminnot rytmittävät arkea, mutta motivaattoreina kuntoutuksessa on hyödynnetty ja tullaan hyödyntämään myös mm. seuraavia tapahtumia:

  • 13.9. Jalkapallo-ottelu Sähäkkä – FC YPA Naisten edustus. Peli pelattiin Sähäkän omalla nurmikentällä ja läheiset ja ystävät olivat lämpimästi tervetulleita kannustamaan nuoret voittoon. Tarjolla jalkapalloperinteiden mukaisesti oli makkaraa ja kahvia.
  • 6.10. Metsästys- ja eräretki Sähäkän maastoon
  • 12.10. Eteenpäin-messut Oulussa www.pohjois-suomenmessut.fi/eteenpain11/
  • 14.10. Kalajoen markkinat Plassilla
  • 26.10. Tietomaa, Oulu
  • 2.11. Halloween juhlat
  • 14.12. Talon joulujuhla nuorille ja ohjaajille
  • 22.12. Puurojuhla nuorille, ohjaajille ja läheisille

Säännöllisinä kuntoutuksellisina ryhminä tarjoamme syksyllä Naisten iltojen rinnalla Miesten illat, Oireidenhallintaryhmän ja Ahaa-elämysryhmän. Syksyn teematoiminnassa nuoret pääsevät kokeilemaan mm. nahkatöitä.

Syksyn aikana henkilökuntamme päivittää tietojaan mm. lääkehoidon, seksuaalikasvatuksen ja psykiatrian erikoisopintojen aloilla ja tuloksellisen kuntoutuksen työvälineenä lanseeramme käyttöön RAI- toimintakyvynarviointimenetelmän ja CRT-kuntoutusmenetelmän. Psykiatrian erikoislääkäri Elmo Niskasaari on käytettävissämme perjantaisin 23.9., 21.10., 18.11. ja 16.12.

Kuulaita syysiltoja ja ruskan väri-iloittelua toivoen

Sähäkän henkilökunta

Pin It on Pinterest

Share This