Talvinen tervehdys Sähäkästä!

”Mahdollisuuksia” nimesi sosionomi Veera Kangas opinnäytetyönsä, jonka hän toteutti yhteistyössä Sähäkän ja Sähäkästä itsenäistyneiden nuorten kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mitkä Sähäkässä käytössä olevat kuntoutusmenetelmät nuoret itse ovat kokeneet edesauttaneen selviytymisessä itsenäisempään elämään. Opinnäytetyön tuloksia tullaan hyödyntämään osana Sähäkän palvelukokonaisuuden laajempaa arviointia ja kehittämistä kuntoutujalähtöisemmäksi. Linkin opinnäytetyöhön löydät artikkelista: Mahdollisuuksia.
Mahdollisuuksia on tuonut mukanaan myös uusi alkanut vuosi. Loppuvuodesta saimme kutsun PPSHP:n Klinikkameetingiin esittelemään toimintaamme, jonka koimme merkittäväksi huomionosoitukseksi tekemämme työn tunnistamisen ja tunnustamisen saralla.
Arjessa tarjoutuvat mahdollisuudet näyttävät tulevan kevään osalta mm. seuraavilta:

Tammikuu

– Uutena ryhmänä aloitti Elämäntaito-ryhmä, jossa nuoria arjessa puhuttavat teemat on koottu kevään ajan Sähäkässä toteutuviksi keskusteleviksi asiantuntijaluennoiksi. Teemoina ovat mm. suuhygienia, liikunta, ravitsemus, seksuaalisuus ja lepo
– Kuntoutujaryhmä jatkuu uusien ryhmäläisten voimin
– Suositut Naisten- ja miesten illat käynnistyivät
– NUORVA-hankkeen puitteissa omaohjaajat hankkivat terapeuttisten valmiuksien valmennusta

Helmikuu

– Kärpät-HIFK jääkiekkopeli Oulussa
–  Laskiaisrieha – omalla väellä talvisten toimien äärellä Sähäkän ympäristöä hyödyntäen
– Työtoiminnan teemaviikko: Emalointi
– NUORVA-hankkeen viimeisenä koulutuspäivänä koko työyhteisö pohti Nuoren kohtaamisen avaimia

Maaliskuu

– Laskettelureissu hiihtokeskus Vuokattiin

Huhtikuu

– Viriketoiminnan teemaviikko: Työpajatoimintaa – kirjansidontaa, posliinimaalausta jne.
– MTKL:n sählymestaruus Tampereella

 

Vapaa-ajantoimintojen osalta on heti alkuvuodesta otettu aiempien rinnalle uusi käytäntö Vaihtuva vapaa-ajantoiminta. Sähäkkä on tehnyt sopimuksia paikallisten liikunta- ja hyvinvointitoimijoiden kanssa mahdollistaen näin kuntoutujille Sähäkän ulkopuoliset harrastusmahdollisuudet koko kuntoutuksen ajan – toiminnan tavoitteena on tukea nuoren osallisuutta yhteiskunnassa ja vahvistaa myös näin itsenäistymisprosessia.
Toimintaan tuovat omat mausteensa, ja kuntoutujille tärkeän linkin Sähäkän ulkopuoliseen toimintaan, Jokilaaksojen Tiimi ry.:n kanssa jatkuva aktiivinen yhteistyö mm. Ystävänpäivä tanssit ja yhteiset sählypelit liikuntakeskuksessa.

Pin It on Pinterest

Share This