Ryhmätoiminta on Sähäkässä aktiivista. Kuntoutusohjelman tukena hyödynnetään erilaisia toiminnallisia ja psykoedukatiivisia ryhmiä:

Mielenterveyden keskusliiton Keinoja omaan kuntoutumiseen -työkirjaan perustuva psykoedukatiivinen ryhmä. Ryhmä on suljettu ja määräaikainen, toteutuen tarpeen mukaan.  Keinoja omaan kuntoutumiseen-ryhmä toteutuu keväällä 2014, ohjaajina toimivat toimintaterapeutti ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, vertaiskuntoutuja mukana yhdellä ryhmäkerralla.

Oireidenhallintaryhmä on psykoedukaatioon perustuva määräaikainen suljettu ryhmä ja se toteutetaan tarvittaessa. Ryhmän tarkoituksena on oppia skitsofreniasta ja skitso-affektiivisesta häiriöstä, tunnistaa näiden sairauksien oireita ja oppia hallitsemaan niitä. Myös läheisillä on mahdollisuus osallistua ryhmään.

Saapa nähä –toimintaterapiaryhmän tavoitteena on itsetuntemuksen lisääntyminen. Ryhmässä käytetään ryhmäläisten valitsemia luovia toimintoja. Ryhmä kokoontuu viikottain ja sinne ovat tervetulleita kaikki Sähäkän kuntoutujat.

Elämäntaitoja-luennot ovat kerran kuussa kokoontuvia kaikille sähäkän nuorille avoimia keskustelevia teema-luentoja, joita ohjaavat Sähäkän ulkopuoliset aiheeseen perehtyneet ammattilaiset. Teemoja ovat olleet ravitsemus, liikunta, hampaiden hoito, seksuaalisuus ja lepo.

Rentoutusryhmä kokoontuu viikottain  ja siellä harjoitellaan erilaisia rentoutustekniikoita.

Musaryhmä kokoontuu viikottain Sähäkän musiikkitilassa ja siellä esimerkiksi opetellaan soittamaan soittimia tai lauletaan karaokea. Musaryhmää ohjaa Sähäkän ulkopuolinen musiikkiin perehtynyt ohjaaja. Kevään 2012 loppuhuipennuksena musaryhmäläiset pääsivät nauttimaan Metallican-keikasta Helsingissä.

Naisten ja miesten iltojen tavoitteena on  vahvistaa Sähäkän yhteisöllisyyttä sekä mahdollistaa omaan sukupuoleen liittyvien asioiden käsittelyä sekä niistä keskustelua. Iltojen aikana käytetään toiminnallisia menetelmiä nuorten toiveet huomioiden. Naisten- ja miesten illat toteutuvat kerran kuussa. Keväällä 2014 ohjaajina toimii naisilla sosionomi ja miehillä psykiatrinen sairaanhoitaja.

Pin It on Pinterest

Share This